Een beetje ondernemer weet wel waar hij staat. Je hebt immers voldoende prestatie-indicatoren, zoals je marktaandeel of je verkoopcijfers. Waarom zou je dan precies willen weten wat je bedrijf waard is? Wat moet je met die informatie? Goede vraag!

Je bedrijfswaarde is vaak niet meer dan een leuk weetje. Het voelt goed (of juist niet) om te weten wat je marktwaarde zou zijn. Verder zegt zo’n getal niet zoveel, toch? Klopt. Het wordt pas interessant als je iets wilt veranderen. Als je een investering wilt doen, bijvoorbeeld. Of als je eraan denkt om de boel te verkopen, omdat je wilt stoppen met werken. Dan heb je twee dingen nodig: inzicht in je bedrijfswaarde én een goed plan.

Laat ik het vergelijken met hardlopen. 4 jaar geleden besloot ik dat ik een halve marathon wilde gaan lopen. Liefst in een mooie tijd. Dat was het doel. Mijn nulmeting was eenvoudig: ik kon nog geen kilometer hardlopen! Daar vanuit heb ik een plan gemaakt. Elke week een stukje verder en een beetje sneller. En eind september 2015 liep ik mijn 1e halve marathon. Binnen 2 uur.

Voor een bedrijf is dit niet anders. Stel: je wilt over 5 jaar stoppen. Op je 60ste. Dan is de vraag ‘wat is mijn bedrijf waard?’ ineens superactueel. De waarde van je bedrijf bepaalt immers of je straks op een houtje moet bijten of dat je echt lekker van het leven kunt gaan genieten.

Je huidige bedrijfswaarde is de nulmeting. Van daaruit kunt je je plan trekken, zodat je over 5 jaar een mooie verkoopwaarde realiseert. Dat werkt natuurlijk het beste als je het plan opdeelt in overzichtelijke deelplannen. Elk jaar een stukje meerwaarde. En tussentijds kijk je regelmatig of je nog op koers ligt. Zonodig stuur je bij.

Straks stoppen, een droominvestering doen, een bedrijf overnemen .. wat je plan ook is, het begint allemaal met die ene vraag: wat is mijn bedrijf nu waard? Met de watismijnbedrijfwaard-scan heb je binnen 2 dagen het antwoord!

Doorpraten? Wij zijn benieuwd naar uw doelstelling. Kom gerust langs bij Business Valuation.nu.